maanantai 25. syyskuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 38 - Fantasia 2000

Fantasia 2000 on Disneyn 38. animaatioelokuva, joka näki päivänvalonsa vuonna 1999. Elokuva on jatkoa vuoden 1940 elokuvalle Fantasia ja olinkin lievästi sanottuna varautunut tämän uutukaisen suhteen. Katsoin tämän alkuperäisen elokuvan tämän vuoden tammikuussa ja se ei ollut kuitenkaan ihan omaan makuuni. Jännityksellä siis jäin odottelemaan, että jatkaako Fantasia 2000 edeltäjänsä jalanjäljillä vai onko luvassa iloisia yllätyksiä.

Aivan kuten alkuperäisessä Fantasiassa, myös tässä versiossa livenä toimiva sinfoniaorkesteri soittaa musiikkia ja Disneyn näppärät animaattorit ovat taiteilleet näihin musiikkeihin päälle hienoja animaatioita ja tarinoita. Tällä kertaa tarinoiden määrä on kahdeksan ja jokaisen esityksen alustaa joku viihteen tunnetuista nimistä kuten esimerkiksi Steve Martin, James Earl Jones ja Penn & Teller. Itse animaatiot vaihtelevat niin animoinnin, musiikin kuin mielenkiintoisuuden saralla. Mukana on niin avaruuteen lentäviä valaita, yksijalkaisen tinasotilaan tarina kuin Aku ja Iines Ankka Nooan Arkissa. Hämmentävin animaatio on kuitenkin Noidan Oppipoika, joka on 1:1 sama animaatio kuin oli ensimmäisessäkin Fantasiassa. Miksi Disney miksi?

Ennakko-odotukseni tätä vuosituhannen Fantasiaa kohtaan eivät olleet kovinkaan korkealla. Hieman alkua katseltuani tuli olo, että mihinkään ei olla edetty sitten edeltävän osan eli toisinsanoen hieman tylsältä rainalta tuntuu. Onneksi jatkoin silti katselua, sillä mukana oli muutamia ihan viihdyttäviäkin animaatioita. Tinasotilaan tarina oli tehty todella upean näköiseksi ja sitä oli ilo katsoa. Toisaalta taas hyvin yksinkertaisesti tehty ja vain muutaman minuutin pituinen animaatio jojoilua harrastavasta flamingo-linnusta oli niin älytön, ettei siitä voinut olla pitämättä. Kokonaisuudessaan voisin sanoa, että tämä uudempi Fantasia on ainakin hieman mielenkiintoisempi kokonaisuus, kuin mitä alkuperäinen oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti